Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Unirii: ANM a emis acordul de mediu pentru podul de la Ungheni

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2022 Etichete: ,

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a emis vineri, 18 noiembrie, acordul de mediu pentru construirea podului peste Prut de la Ungheni, parte din proiectul Autostrăzii Unirii, a anunțat Cătălin Urtoi, consilierul ministrului transporturilor. Prin urmare, CNAIR va putea lansa licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor. 

Autostrada Unirii va avea o lungime de 311 km, fiind împărțită în două segmente: Târgu Mureș – Târgu Neamț (circa 210 km) și Târgu Neamț – Iași – Ungheni (circa 100 km). De asemenea proiectul cuprinde și construirea unui nou pod peste Prut, la Ungheni.

După patru ani de întârzieri și amânări, în iunie 2021, proiectantul Podului peste Prut de la Ungheni, firma Expert Proiect 2002, a finalizat studiul de fezabilitate. Cu toate acestea, compania de drumuri nu a putut demara licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor din cauza lipsei acordului de mediu, document emis abia acum.

Podul peste Prut de la Ungheni va avea o lungime de 1,14 km, va asigura conexiunea Autostrăzii Unirii A8 Tg. Mureș-Iași-Ungheni cu Republica Moldova, iar datorită acestuia distanţa dintre Ungheni (Republica Moldova) și Iași se va reduce cu aproximativ 25 km. Construcţia podului peste Prut era estimată la circa 31,5 milioane euro.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW