Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Autostrada Transilvania | Tronsonul Iernut – Chețani, aproape de finalizare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2020 Etichete: , ,

Lucrările pe tronsonul Iernut – Chețani (17,9 km), parte din Autostrada Transilvania, au intrat în linie dreaptă. Constructorii, Astaldi și Max Boegl, lucrează zilele acestea la ultimele detalii din șoseaua de mare viteză, care va putea fi dată în folosință doar după ce nodul Chețani, aflat pe lotul vecin, Chețani – Câmpia Turzi, va fi la rândul său finalizat.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, care a realizat în această săptămână o filmare din dronă, pe lotul Iernut – Chețani se execută lucrări la giratoriile și devierea drumului național 14A din nodul rutier Iernut, rigole, taluze și alte detalii finale pe restul traseului. Stratul final de uzură este așternut în proporție de aproximativ 70%, iar parapetele în jurul valorii de 50%, urmând să fie executate marcajele rutiere.

Potrivit Asociației, pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii, construit de Straco, firmă aflată în insolvență, subcontractorii Marcotim, care lucrează la terasamente și Baxcom, care lucrează la structuri, avansează într-un ritm bun. La nodul rutier Chețani umpluturile sunt foarte aproape de finalizare, fiind executat deja un prim sector al stratului de balast stabilizat.

Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW