Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Transilvania: Compania Strabag, desemnată câștigătoare pentru Chețani – Câmpia Turzii 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2022

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat luni, 8 august, asocierea dintre Strabag și Geiger câștigătoarea licitației pentru continuarea lucrărilor la lotul Chețani – Câmpia Turzii, în lungime de 15,7 km, din Autostrada Transilvania.

Decizia survine după ce inițial CNAIR desemnase câștigătoare o asociere condusă de firma Drum Asfalt, patronată de controversatul afacerist, Beniamin Rus, însă Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația depusă de asocierea Strabag – Geiger.

Dacă în următoarele 10 zile nu vor fi depuse contestații, va putea fi semnat contractul. Pentru proiectare constructorul ar urma să aibă la dispoziție 3 luni, în vreme ce 18 luni sunt prevăzute pentru execuția lucrărilor. Valoarea ofertei este de 420 milioane lei fără TVA.

Coșmarul Straco

În prezent, avansul lucrărilor pe acest lot este blocat la aproape 40%, după ce, la inițiativa lui Cătălin Drulă, CNAIR a reziliat pe 11 martie 2021 contractul încheiat în anul 2015 cu compania românească Straco, aflată în insolvență și care abandonase șantierul.

Termenul inițial era de 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție. Cu alte cuvinte, lucrările ar fi trebuit finalizate încă din anul 2017. Abia pe 18 septembrie 2020 a fost dat în trafic nodul rutier Chețani (1,3 km) din acest lot, acesta asigurând descărcarea de pe lotul vecin Iernut – Chețani.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW