Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Sibiu-Pitești: 11 candidaturi, majoritatea din Turcia și China, la licitația pentru secțiunea 2

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 februarie 2021

Un număr 11 candidaturi, majoritatea ale unor companii și asocieri din Turcia și China, au fost înscrise la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 Boița – Cornetu (31,33 km), una dintre cele mai dificile ale Autostrăzii Sibiu – Pitești. Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene neramburabile.

Prezenta procedură este de tipul „licitație restransă”, iar din cei 11 candidați, CNAIR va selecta un număr de minim 5 – maxim 6, care vor depune oferte tehnice și financiare în etapa a II-a a procedurii de achiziție publică.

Termenul de realizare prevăzut este de 18 luni proiectare și 50 de luni execuție, conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire, însă ofertanții primesc puncte în plus la evaluare pentru reducerea acestor durate.

Până la termenul limită de depunere au depus candidaturi următorii ofertanți:

1. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia – Italia)

2. ASTALDI SPA (Italia)

3. ASOCIEREA CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD. – DRUM ASFALT SRL – DIMEX-2000 COMPANY S.R.L (China – Romania – Romania)

4. IMPRESA PIZZAROTTI & CSpA (Italia)

5. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)

6. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – – (Turcia)

7. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)

8. ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş. (Turcia)

9. ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED – POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LTD – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO. LTD – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI (China – Turcia)

10. ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA (Austria-Spania)

11. ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TICARET A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

Această secțiune conține principalele lucrări:

49 de poduri și viaducte

7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1590 m

Ecoduct în zona localității Lazaret

Autostrada Sibiu – Pitești

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 loturi, va lega centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean. Secțiunea 1 este contractată cu firma austriacă Porr Construct. Pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție cu italienii de la Astaldi.

În următoarea perioadă urmează să fie anunțat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km), favorită fiind firma China Railway.

În ceea ce privește secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km), CNAIR a anulat licitațiile pentru realizare unor studii geotehnice suplimentare. Oficialii din compania de drumuri au declarat că intenționează să lanseze direct licitația pentru proiectare și execuție.

Secțiunea 1 (13.170 km Sibiu – Boița)

– Constructor: Porr Construct SRL

– Valoarea ofertată: 612,647,863.38 lei fără TVA

– Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României

– Data semnării contractului: 14 Aprilie 2019

– Durata contractului: 168 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 36 luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție a lucrărilor

– Stadiul lucrărilor: 27,75%

Secțiunea 5 (30.350 Km Curtea de Argeș – Pitești)

– Constructor: Astaldi SpA

– Valoarea ofertată: 1,710,277,069.34 lei fără TVA

– Sursa de finanțare: POIM în cofinanțare cu bugetul de stat al României

– Data semnării contractului: 11 mai 2020

– Durata contractului: 180 luni din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție a lucrărilor

– Stadiul lucrărilor: 0% (nu a fost finalizată proiectarea)

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim
        

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW