Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Stadiul lucrărilor la Autostrada Lugoj-Deva. Când ar putea fi dat în trafic lotul 2

By Redactia , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Forajele pentru lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, secţiunile E şi D, sunt aproape de  finalizare, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Valoarea contractului este de 1,82 miliarde lei fără TVA. Durata este de 45 luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Deşi termenul contractual pentru execuţia forajelor geotehnice este de patru luni, acestea vor fi finalizate în mai puţin de două luni, afirmă Grindeanu.

Forajele pentru acest lot, pe care se vor construi cele două tuneluri au început în data de 5 martie 2023 şi au ajuns deja la 95%.

Pe cei 9 km ai acestui lot toate cele 109 foraje necesare se vor finaliza săptămâna viitoare, susține Grindeanu. El a mers personal pe teren să verifice stadiul lucrărilor.

Cele mai complexe  lucrări pe acest lot vor fi cele pentru construcţia tunelurilor din zona Margina-Holdea (cu o lungime totală de 2,13 km). „După finalizarea acestui lot, se va putea circula pe A1 (parte a coridorului 4 pan-european) – de la Sibiu la Nădlac – fără întreruperi, doar în regim de autostradă”, a  explicat ministrul Grindeanu.

429 de kilometri de autostradă până în 2026

Una dintre cele mai acute probleme care țin de infrastructura României a fost „punctată” în Planul Național de Redresare și Rezilineță(PNRR).

Cu fondurile alocate prin PNRR, ar trebui să se construiască 429 de kilometri de autostradă, până în 2026.

Sursă foto: captură video

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW