Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Autostrada București: Umbrărescu poate începe lucrările la podul peste lacul Cernica

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 2 mai 2024

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru podul în lungime de 1,3 kilometri peste lacul Cernica, parte a lotului 4 al Autostrăzii București Nord. 

În sfârșit. La aproape 4 ani de la încheierea contractului pentru proiectarea și execuția lotului 4 al Autostrăzii București Nord, constructorul UMB Tehnostrade poate începe principalele lucrări. Timp de aproximativ 3 ani proiectul a fost blocat din cauza problemelor apărute cu obținerea acordului de mediu. Mai exact, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a solicitat pentru zona Lacului Cernica un studiu de tip „patru anotimpuri,  desfășurat pe perioada unui an calendaristic, timp în care să fie monitorizată evoluția florei și faunei.

Abia în martie 2024, a fost aprobată documentația, iar Agenția Națională pentru Protecția Mediului a emis acordul de mediu pentru zona respectivă. Acum, Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire.

În lungime de 4,47 km lotul 4 Nord al A0 va putea fi dat în circulație doar după ce va fi deschis lotul 1 al A0 Sud, cel care ar trebui să fie gata în această vară, dar și tot lotul 3 al A0 Nord, pentru care chinezii au termen contractual la finele anului viitor.

Constructorul a debutat lucrările pe porțiunile unde are autorizația de construire și a produs grinzile necesare podului de 1,3 km. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 1 an și 6 luni. Valoarea contractului este de 312 milioane de lei, fără TVA.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii