Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Autostrada A7 Bacău – Pașcani: Pas important pentru lansarea licitațiilor de execuție a lucrărilor 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2022

Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici aferenți Autostrăzii A7 Bacău-Pașcani, a anunțat luni, 11 aprilie, secretarul de stat Irinel Scrioșteanu. 

Pasul următor este ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobați și de Guvern, după care CNAIR va putea lansa licitațiile pentru execuția lucrărilor.

Valoarea totală a investiției este estimată la 6,2 miliarde de lei, fără TVA. Finanțarea pentru execuția lucrărilor aferente Autostrăzii Bacău-Pașcani va fi asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit lui Irinel Scrioșteanu, Autostrada Bacău-Pașcani va avea o lungime de 77,3 km, 112 poduri, pasaje, viaducte și structuri casetate, nouă noduri rutiere, vor exista drumuri de întreținere pe stânga și pe dreapta, pe toată lungimea autostrăzii cu o lățime de 3,5 m, vor fi parcări de scurtă durată, spații pentru încărcarea autoturismelor electrice și perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire pe aproximativ 140 ha.

Traseul autostrăzii va fi prin județele Bacău, Neamț și Iași și va traversa:

– Săucești, Itești, Berești-Bistrița, Filipești (Bacău)
– Moldoveni, Secuieni, Horia, Trifești, Dulcești, Cordun, Săbăoani, Gherăești (Neamț)
– Mircești, Hălăucești, Mogoșești – Siret, Stolniceni – Prăjescu, Pașcani (Iași).

Autostrada Moldovei

Autostrada Moldovei va avea până la Pașcani o lungime de aproximativ 320 km și este împărțită în patru tronsoane Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani. Toate aceste tronsoane au fost incluse spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și ar trebui finalizate până în 2026.

Proiectul ar trebui continuat cu alte alți 117 km de drum de mare viteză, anume tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret, acestea fiind în faza de proiectare.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW