Monday, April 22, 2024
Jurnalism corect


Autostrada A0 Centura București: Niciun kilometru nu va fi deschis în 2022 – Pro Infrastructură 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 august 2022

Deși în urmă cum două luni existau speranțe în privința deschiderii în acest an a unui tronson de 10 kilometri, între DN 5 și DN 6, din lotul 2 al Autostrăzii A0 Centura București, în prezent acest lucru nu mai este posibil, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

De vină, spun reprezentanții ONG-ului, este conducerea CNAIR, care nu a presat constructorul, Alsim Alarko, să se concentreze pentru punerea în circulație a acestei porțiuni.

„Deși la început de an era perfect fezabil să circulăm pe primii kilometri ai autostrăzii-inel din jurul Bucureștiului în decembrie 2022 și noi am dat numeroase intervenții în mass media în acest sens, în dulcele stil patentat de stat ‘timpul trece, leafa merge’, CNAIR nu a pus presiune pe constructor ca să se concentreze pe acest segment și a-l inaugura anticipat, înainte de termen”, au transmis reprezentanții Pro Infratructură, într-un comunicat transmis miercuri, 2 august.

Plănuită de mai mulți ani și beneficiind în sfârșit de finanțare, autostrada A0 reprezintă practic speranța unui trafic civilizat în jurul Capitalei României. Cu o lungime proiectată de 100,7 km noul inel este împărțit în două secțiuni, nord și sud. Pe sud sunt în lucru toate cele trei loturi, în vreme ce pe nord au fost semnate contracte doar pe două dintre cele patru loturi.

CNAIR: Termenul contractual este în 2023

Într-o scurtă declarație acordată în luna iunie pentru Mainnews.ro, purtătorul de cuvânt al companiei de drumuri, Alin Șerbănescu, preciza că termenul contractual este în anul 2023, lăsând astfel de înțeles că antreprenorul nu va fi presat să inaugureze porțiunea de 10 kilometri.

„Noi mizăm pe respectarea contractului, care este în anul 2023. Mai departe, dacă constructorul se mișcă mai repede și termină mai repede, este un plus pentru propriul palmares. Pe noi ne interesează să își respecte contractul”, a precizat Șerbănescu.

Lotul 2 Vidra – Bragadiru

Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS

Lungime: 16,3 km

Valoare contract: 750,8 milioane lei fără TVA

Data semnării: 9 martie 2019

Termen: 12 luni proiectare și 30 de luni execuție

Garanție: 5 ani

Stadiu: 60%

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW