Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Autorul crimei de la Lacul Morii, din 1991, adus în țară după 33 de ani de căutări

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2024 Etichete: , ,

După 33 de ani de la comiterea unui omor la Lacul Morii, criminalul va fi extradat în România și va fi închis în penitenciar. Individul din Sri Lanka, căutat internațional pentru crimă în București în 1991, a fost capturat în Germania.

Kumarasamy Navaneethan a fost pus pe lista de căutare în 2013 și a fost condamnat la 19 ani de închisoare. Victima sa, un cetățean străin, a fost ucisă într-un apartament din București, iar cadavrul său a fost înfășurat într-un covor și aruncat în Lacul Morii.

”La data de 3 ianuarie a.c., ora 21:45, în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Germania, a fost depistat, în localitatea Moers, Germania, un bărbat, de 52 de ani, din Sri Lanka, condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, anunţa atunci Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Pe 23 aprilie 2024, un bărbat în vârstă de 53 de ani din Sri Lanka, căutat pe baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul București pentru comiterea unui omor, va fi escortat în România de către Poliția Română.

În decembrie 1991, acesta a ucis un cetățean străin în București, l-a legat și înfășurat într-un covor, apoi l-a aruncat în Lacul Morii din cartierul Crângași. Pentru această crimă, individul a fost condamnat la 19 ani de închisoare.

Între 13 octombrie 2023 și 3 ianuarie 2024, autoritățile române au colaborat cu omologii lor germani pentru localizarea și reținerea bărbatului, având informații despre prezența sa pe teritoriul Germaniei.

Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R. a schimbat date și informații cu Biroul Sirene Germania, ceea ce a dus la arestarea individului în Moers, Germania, la data de 3 ianuarie a.c.

După transferul său în România, el va fi încarcerat pentru executarea mandatului de arestare.

foto: Politia Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW