Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Autoritățile se pregătesc pentru explozia cazurilor de infectare cu tulpina Delta

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 august 2021

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au discutat pe 17 și 18 august cu directorii DSP și managerii de spitale despre creșterea capacității de tratare a cazurilor grave de COVID-19. 

În contextul în care rata de vaccinare în România este de doar 26,3%, cu mult sub necesarul de 70% pentru atingerea imunității colective, valul patru al pandemiei este posibil să afecteze segmente semnificative ale populației.

Pregătiri pentru tratarea copiilor

Având în vedere faptul că tulpina Delta, devenită dominantă și în România, afectează într-un număr mai mare copiii și populația tânără, comparativ cu variantele dominante din valurile anterioare, ministrul sănătății a solicitat centralizarea numărului de paturi la nivel județean care pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie.

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere

Marți, 17 august, s-au înregistrat 544 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, marcând cel mai mare număr de cazuri zilnice din 20 mai încoace.

La finalul lunii iulie, ministrul sănătății atrăgea atenția că România s-ar putea confrunta cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri zilnice de COVID-19. Ioana Mihăilă arăta că în luna septembrie am putea ajunge la 1.600 de cazuri de coronavirus raportate pe zi.

Sursa foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW