Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Autoritățile s-au răzgândit în privința deschiderii lotului 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda / Florin Roman: Foarte probabil până în data de 6 decembrie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2020

După ce consilierul CNAIR Felician Cerneștean a anunțat vineri, în timpul unei vizite pe șantier la care a participat și Florin Roman, că lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda va fi deschis pe 1 decembrie, liderul deputaților PNL a declarat pentru Mainnews.ro că reprezentantul companiei de drumuri ar fi transmis de fapt ca termen data de 6 decembrie.

„Foarte probabil până în data de 6 decembrie. La ultima deplasare pe autostradă constructorul și beneficiarul așa ne-au anunțat. Domnul Cerneștean (n.r. Felician Cerneștean), reprezentantul CNAIR, ne-a spus că până în data de 6, pentru că depindea foarte mult de starea vremii, iar a doua zi a nins. Ni s-a spus că se dă în trafic primul lot, cu restricții pe partea de coborâre de la Sebeș”, a declarat Florin Roman pentru Mainnews.ro.

Reprezentantul CNAIR: Aproape 100% în 1 decembrie acest lot va fi dat în trafic

„Putem să spunem aproape 100% în 1 decembrie 15 km din acest lot de autostradă vor fi dați în trafic și sperăm ca anul viitor să fie finalizat tot”, a afirmat Felician Cerneștean.

Minutul 2.10

Deschis, dar cu restricții de viteză

După ce ani la rând mai mult au șomat, termenul de finalizare fiind depășit cu mai bine de patru ani, italienii de la Pizzarotti au reușit să se mobilizeze, într-un final, pentru a da în trafic lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, impulsionați și de plata unor claim-uri de către autorități.

Managerul de proiect al firmei italiene, Eusebio Caretta, a declarat pentru Ziarul Unirea că vor exista restricții de viteză în zona pasajului peste calea ferată 900A , unde se va circula în regim half-profile, până la finalizarea lucrărilor pe sensul de mers către Turda. Descărcarea traficului în zona Alba Iulia nord se va face direct în devierea DN1, urmând ca în săptămânile următoare să fie finalizat pasajul DN1 care va supratraversa autostrada. Rămâne de văzut dacă până la data deschiderii vor fi montate gardurile de protecție, în caz contrar vor exista restricții de viteză pe întreg lotul de autostradă.

Finalizarea, la primăvară

Chiar dacă lotul 1 va fi deschis traficului rutier în acest an, vor rămâne destule lucrări de efectuat, în special în zona nodului Sebeș, unde bretelele rutiere spre Deva și cele spre Sibiu vor putea fi finalizate abia în primăvara anului viitor.

Foto: Nodul Sebeș

Date tehnice

Constructor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL

Valoare ofertată: 541,7 milioane lei fără TVA

Lungime: 17 km

Stadiul lucrărilor: 90%

Sursa de finanțare: Fonduri europene și bugetul de stat

Data semnării contractului: 14.11.2014

Durata contractului: 4 luni proiectare + 18 luni execuție

Garanție: 4 ani

Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: 2.12.2014

Termen de finalizare contractual: Octombrie 2016

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor anunță punerea în folosință a primilor kilometri de autostradă din Moldova până pe 3 decembrie

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/autoritatile-s-au-razgandit-in-privinta-deschiderii-lotului-al-autostrazii-sebes-turda-florin-roman-foarte-probabil-pana-in-data-de-6-decembrie/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/autoritatile-s-au-razgandit-in-privinta-deschiderii-lotului-al-autostrazii-sebes-turda-florin-roman-foarte-probabil-pana-in-data-de-6-decembrie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *