Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Autoritățile române vor să vândă o parte din cantitatea de vaccinuri împotriva COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 iunie 2021

Pe fondul scăderii ritmului campaniei de vaccinare, Guvernul a aprobat în ședința de miercuri o Ordonanța de Urgență care permite valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19 achiziționate de Ministerul Sănătății.

Actul normativ stabilește cadrul legal pentru revânzarea unor cantități de doze de vaccin împotriva COVID-19 care nu mai pot fi valorificate și abilitează Ministerul Sănătății să încheie în numele statului român contracte cu alte state.

Ministerul Sănătății va încheia contracte de vânzare conform prevederilor specifice din acordurile de cumpărare în avans încheiate între Comisia Europeană și producători în vederea achiziționării de vaccinuri împotriva COVID-19. Condițiile privind tipul de vaccin, cantitățile, detaliile de livrare, cerințele de reglementare sunt stabilite în contractele încheiate între cele două părți.

Până în acest moment în România a fost livrată o cantitate de aproximativ 14 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 din care doar 8,5 milioane de doze au fost utilizate, restul fiind stocate în depozite.

Deși cei patru producători avizați în Uniunea Europeană ar fi trebuit să livreze până la finele acestei luni 7,1 milioane de doze de vaccin, autoritățile de la București au decis să suspende recepționarea unor tranșe, astfel încât să fie livrate doar 2,63 milioane de doze de vaccin.

Prețul aproximativ al unei doze de vaccin anti-COVID:

AstraZeneca: 1,78 euro

Johnson & Johnson: 8,50 dolari

Pfizer – BioNTech: 12 euro

Moderna: 18 dolari

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW