Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Autoritățile române, despre cazul bebelușului internat în Danemarca: Plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 februarie 2022

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a precizat marți, 8 februarie, că, în cazul bebelușului internat în Danemarca, plasarea copilului în familia extinsă este în interesul acestuia, la finalul evaluării realizate de reprezentanții DGASPC.

Reprezentanții DGASPC Vaslui au realizat o evaluare în ceea ce privește bunicii materni ai bebelușului de 2 luni internat în Danemarca și au stabilit că „plasarea în familia extinsă este în interesul superior al copilului”, potrivit ministrului Familiei.

Bunicii materni, C.P. și C.G, prezintă disponibilitate în asigurarea creșterii și dezvoltării bio-psiho-sociale corespunzătoare a minorului, iar viaţa şi securitatea acestuia vor fi asigurate în cadrul familiei extinse”, susține Gabriela Firea.

Ministrul a menționat că reprezentanții DGASPC nu au identificat nicio situație de risc care l-ar putea pune în pericol pe minor.

Bunica maternă este casnică și desfășoară ocazional activitate de voluntariat la o asociație umanitară. Bunicul este asistent maternal profesionist, cu o experiență de 10 ani. El are în prezent în plasament o fetiță de 14 ani. Bunicii paterni sunt de acord cu plasarea copilului în familia extinsă a bunicilor materni, pe care declară că îi vor susține”, se mai arată în concluziile DGASPC.

Totodată, concluziile evaluării DGASPC arată că situația economică a bunicilor permite creșterea unui minor.

Nu a fost identificată nici o situație de risc care ar putea să influențeze viața sau dezvoltarea copilului în cadrul familiei extinse. Bunicii materni cunosc rețeaua de servicii medicale ce trebuie accesate în vederea respectării dreptului la sănătate a copilului, drept conferit de legislația națională și nu numai”, potrivit sursei citate.

Context

Doi părinți români au fost reținuți în Danemarca pentru o perioadă de 4 săptămâni, după ce fiul lor în vârstă de 2 luni a fost internat în stare gravă, cu hemoragie craniană, într-un spital din Odense.

Imediat după internare, medicii au anunțat autoritățile întrucât suspectau că ar fi un caz de provocare a „sindromului bebelușului scuturat”. Potrivit ultimelor informații, copilul se află în afara pericolului de moarte, dar încă primește îngrijiri medicale.

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 7 februarie, că a trimis o scrisoare oficială Ministerului danez al Afacerilor Sociale și Persoanelor Vârstnice, prin care cere „o soluție” pentru aducerea în țară a bebelușului internat în Danemarca.

Sursă foto: unsplash.com

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW