Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Autoritățile israeliene împrăștie pliante care avertizează populația să părăsească orașele din sudul Gaza

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 16 noiembrie 2023 Etichete: , ,

Israelul a distribuit pliante în sudul Gaza, în special în Bani Shuhaila, Khuza’a, Abassan și al-Qarara, instruindu-i pe civilii palestinieni să evacueze aceste zone de la marginea estică a Khan Younis. Acest lucru a stârnit îngrijorarea că conflictul cu Hamas s-ar putea extinde la zone considerate anterior sigure, potrivit The Guardian.

Pliantele avertizează că persoanele care se află în apropierea militanților sau a pozițiilor acestora „își pun viața în pericol”. Între timp, operațiunea israeliană de la spitalul al-Shifa din nordul Gaza continuă după ce FDI a intrat în incintă miercuri dimineață.

Zeci de mii de persoane s-au mutat din nordul spre sudul Gaza, căutând refugiu în adăposturi administrate de ONU și în casele familiilor din Khan Younis, cel mai mare oraș din sud. Șeful ONU pentru drepturile omului, Volker Türk, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la probabilitatea apariției unor „epidemii masive de boli infecțioase și foamete” în teritoriul palestinian dens populat, după cinci săptămâni de război.

El a avertizat asupra consecințelor catastrofale, inclusiv asupra colapsului sistemelor de canalizare și de asistență medicală, precum și asupra opririi livrărilor deja limitate de ajutor umanitar în cazul în care combustibilul se va epuiza. În orașul Gaza, se pare că trupele FDI au percheziționat nivelurile subterane ale spitalului al-Shifa și au reținut tehnicienii responsabili de echipamentul acestuia, după cum a declarat ministerul sănătății condus de Hamas.

Munir al-Boursh, un oficial de rang înalt din cadrul spitalului, a declarat că trupele au răscolit subsolul și alte clădiri și au interogat și verificat la față pacienții, personalul și persoanele care se adăposteau în unitate, a relatat Associated Press.

Miercuri, Hamas a descris afirmațiile Israelului potrivit cărora au fost găsite echipamente militare ca fiind „nimic altceva decât o continuare a minciunilor și a propagandei ieftine, prin care Israelul încearcă să ofere o justificare pentru crima sa care vizează distrugerea sectorului sanitar din Gaza”.

FOTO: AFP

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW