Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Autoritățile iau în calcul ridicare obligativității purtării măștii pe plajă sau pe munte

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2021

Cu toate că pentru persoanele cu COVID-19 mai sunt disponibile doar cinci paturi de terapie intensivă în întreaga țară, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, susține că în perioada următoare va fi luată în discuție posibilitatea ca purtarea măștii de protecție să devină opțională pe plajă sau munte.

„În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie a fi purtată. Sigur, până în data de 1 mai, vom mai avea discuţii în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi este posibil să discutăm şi despre o astfel de eventualitate de a limita purtarea măştii în anumite situaţii, în vârful muntelui sau la plajă. Este o discuţie. Şi la restaurant nu mănânci cu mască. Sunt lucruri de bun simţ şi care pot fi analizate, a declarat Lucian Bode.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, 129 de decese și 3.302 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.500. Dintre acestea, 1.531 sunt internate în ATI.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.006.167 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 906.659 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: Evz.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *