Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Autoritățile iau în calcul dezvoltarea unei aplicații care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19. Premierul: Avem timp să găsim soluții / Florin Cîțu a anunțat că masca de protecție nu va fi obligatorie pe plajă de la 1 iunie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 mai 2021

Florin Cîțu susține că autoritățile iau în calcul dezvoltarea unei aplicații care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 pe baza CNP-ului și care să fie folosită de restaurante și hoteluri pentru a permite accesul clienților. Prim-ministrul a precizat că masca de protecție nu va fi obligatorie pe plajă începând cu 1 iunie.

Deocamdată, este o propunere discutată în comitetul interministerial. S-ar putea să existe și acele aplicații care arată dacă o persoană este vaccinată, prin CNP. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Nu știu sigur dacă va exista o aplicație, dar este ce cred eu că s-ar putea face”, a declarat Florin Cîțu, joi, la Constanța.

Florin Cîțu se află, joi, într-o vizită la Constanța, unde a avut o întâlnire cu reprezentanții sectorului HoReCa.

Am venit special aici pentru că vreau să pregătim cât mai bine acest sezon estival”, a spus prim-ministrul.

Prim-ministrul a purtat discuții cu reprezentanții operatorilor economici și a precizat că au fost găsite soluții „interesante” ce vor fi analizate de Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie, în ședința de vineri.

Am vorbit de propuneri pentru Comitetul ministerial de mâine(n.r. vineri), care vizează industria turismului. Unele sunt prezentate în spaţiul public – să putem fi pe plajă fără mască, în restaurant cu capacitate maximă în anumite condiţii. Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune pe care le punem în discuţia comitetului interministerial”, a adăugat premierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW