Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda ar putea fi dat în trafic de Ziua Națională, dar cu restricții de viteză

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 noiembrie 2020

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României și cu doar cinci zile înainte de alegerile parlamentare ar putea fi dat în trafic lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, cel puțin așa dau asigurări autoritățile și reprezentanții constructorului italian Impresa Pizzarotti. 

După ce ani la rând mai mult au șomat, termenul de finalizare fiind depășit cu mai bine de patru ani, italienii de la Pizzarotti au reușit să se mobilizeze, într-un final, pentru a da în trafic lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, impulsionați și de plata unor claim-uri de către autorități.

Deschis, dar cu restricții de viteză

Managerul de proiect al firmei italiene, Eusebio Caretta, a declarat pentru Ziarul Unirea că vor exista restricții de viteză în zona pasajului peste calea ferată 900A , unde se va circula în regim half-profile, până la finalizarea lucrărilor pe sensul de mers către Turda. Descărcarea traficului în zona Alba Iulia nord se va face direct în devierea DN1, urmând ca în săptămânile următoare să fie finalizat pasajul DN1 care va supratraversa autostrada. Rămâne de văzut dacă până la data deschiderii vor fi montate gardurile de protecție, în caz contrar vor exista restricții de viteză pe întreg lotul de autostradă.

Finalizarea, la primăvară

Chiar dacă lotul 1 va fi deschis traficului rutier în acest an, vor rămâne destule lucrări de efectuat, în special în zona nodului Sebeș, unde bretelele rutiere spre Deva și cele spre Sibiu vor putea fi finalizate abia în primăvara anului viitor.

Foto: Nodul Sebeș

Date tehnice

Constructor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL

Valoare ofertată: 541,7 milioane lei fără TVA

Lungime: 17 km

Stadiul lucrărilor: 90%

Sursa de finanțare: Fonduri europene și bugetul de stat

Data semnării contractului: 14.11.2014

Durata contractului: 4 luni proiectare + 18 luni execuție

Garanție: 4 ani

Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: 2.12.2014

Termen de finalizare contractual: Octombrie 2016

CITEȘTE ȘI: Ministrul Transporturilor anunță punerea în folosință a primilor kilometri de autostradă din Moldova până pe 3 decembrie

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW