Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Autoritățile fac apel pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 iunie 2020 Etichete: ,

Odată cu creșterea îngrijorătoare a numărului îmbolnăvirilor de COVID-19, autoritățile au lansat un apel către cetățeni pentru a fi respectate cu strictețe măsurile de protecție sanitară. Totodată, oamenii sunt avertizați că relaxarea restricțiilor crește riscul de răspândire a virusului, motiv pentru care este recomandată o „atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități”.

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.

Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități,”  transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Duminică au fost raportate 320 de noi cazuri, în vreme ce numărul de teste prelucrate a fost sub 8.000. În același timp, autoritățile au anunțat alte 16 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus.

Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW