Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Autoritățile eliberează spitalele pentru pacienții cu COVID-19 / Se suspendă internările și se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , ,

Autoritățile române au luat decizia ca începând cu ziua de marți, 24 martie, să fie suspendate internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale, care nu reprezintă urgențe. De asemenea, în termen de 48 de ore vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe și vor fi suspendate consultațiile programate în ambulatoriile spitalelor.

În contextul creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, luni, 23 martie, a fost emis ordinul avizat de ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru limitarea răspândirii virusului în spitale.

Începând de marți, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, vor fi suspendate internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, s-a luat decizia suspendării consultațiilor în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private.

În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.

Știre în curs de actualizare

Sursa foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW