Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Autoritățile din Germania, acuzate de discriminare: Poliția a cerut hotelurilor să anunțe dacă se cazează români / Intotero: Este inaceptabil

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 august 2019 Etichete: , ,

Ministrul pentru românii de pretutindeni acuză autoritățile din Germania de discriminare după ce polițiștii din Leipzig au cerut hotelierilor să anunțe dacă se cazează români, motivând că anul trecut, cu ocazia unui festival de muzică, în zonă au existat probleme cu mai mulți hoți de buzunare din România. 

Weekendul trecut, în Leipzig, a avut loc „Highfield”, un festival de muzică heavy metal. Anul trecut, la același festival, în zonă au acționat bande de hoți de buzunare din România.

„În baza schimburilor de date făcute la nivel național, s-a identificat un grup de infractori care urma să acționeze la festival”, a spus Andreas Loepki, purtătorul de cuvânt al Poliției Leipzig.

Polițiștii au considerat de cuviință că trebuie să solicite la hotelurile din zonă să anunțe dacă se cazează români.

„În termenii stabiliți de lege, poliția poate adopta măsurile necesare pentru a evita problemele de siguranță și ordine publică”, a explicat poliția, într-un mesaj pe Twitter.

Ministerul Românilor de pretutindeni: E inacceptabil

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero a catalogat gestul autorităților germane ca fiind inacceptabil, subliniind că în Germania trăiesc peste 850.000 de români. De această situație a luat act și premierul Viorica Dăncilă.

„Am aflat cu surprindere și îngrijorare că la Leipzig, în Germania, Poliția le cere hotelierilor să anunțe dacă au cazați cetățeni români.
Este inacceptabil ca românii din Germania sau cei care calătoresc în Germania să fie supuși unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toți, ca popor, într-o lumină nefavorabilă și nedreaptă.
În Germania trăiesc peste 850.000 de români și persoane de origine română, reprezentând a cincea minoritate din această țară. Românii sunt bine integrati și fac cinste României aducând, în același timp, plus valoare țării-gazdă.
Urmărim îndeaproape această situație îngrijorătoare, menținând legătura cu MAE și cu misiunea diplomatică a României la Berlin, unde domnul ambasador face deja demersuri pe lângă autoritățile din Leipzig.
Situația este cunoscută și de către doamna premier Viorica Dăncilă, care a cerut toate datele legate de acest caz, precum și informări legate de evoluțiile ulterioare.
Românii sunt cetățeni europeni și au drepturi egale cu cele ale cetățenilor din statele de reședință sau din statele unde călătoresc sau studiază. Orice formă de discriminare este contrară valorilor europene la care toate țările membre ale Uniunii Europene au aderat”, a transmis ministrul Natalia Intotero.

 

Comentarii


  • Wow, incredible weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
    you make running a blog look easy. The full glance of
    your site is fantastic, as smartly as the content!

    You can see similar here sklep online

  • Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m
    trying to get my website to rank for some targeted keywords but
    I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.

    Many thanks! I saw similar blog here: Backlink Portfolio

  • … [Trackback]

    […] There you will find 37861 more Information to that Topic: mainnews.ro/autoritatile-din-germania-acuzate-de-discriminare-politia-a-cerut-hotelurilor-sa-anunte-daca-se-cazeaza-romani-intotero-este-inaceptabil/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: mainnews.ro/autoritatile-din-germania-acuzate-de-discriminare-politia-a-cerut-hotelurilor-sa-anunte-daca-se-cazeaza-romani-intotero-este-inaceptabil/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW