Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Autoritățile din Bihor au decis rechiziționarea hotelurilor și pensiunilor pentru a le folosi ca spații de carantinare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Autoritățile locale din Bihor au decis să rechiziționeze hoteluri și pensiuni de pe teritoriul județului, în contextul epidemiei de Covid-19.  Decizia a fost luată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență după ce niciun operator hotelier nu a răspuns apelului public pentru închirierea spațiilor destinate carantinei.

Potrivit ordinului secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, în situația epuizării locurilor stabilite de carantină, se vor face demersuri pentru contractarea unor spații noi, iar dacă operatorii hotelieri refuză închirierea spațiilor destinate carantinei, se va proceda la rechiziționarea acestora.

„Menţionăm că apelul public lansat joi, 2 aprilie, de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, prin care operatorii hotelieri erau invitaţi să depună oferte pentru închirierea locaţiilor ca spaţii de carantină, nu s-a soldat cu niciun rezultat”, potrivit comunicatului emis de DSP Bihor.

De asemenea, autoritățile locale anunță că numărul celor care se întorc în țară a crescut foarte mult, iar capacitatea de carantinare a județului a ajuns la limită. Potrivit acestora, luni au fost plasate în carantină 961 de persoane.

DSP Bihor transmite că 2.299 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar cinci persoane sunt vindecate.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW