Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Autoritățile chineze au aprobat transferul profesorului român condamnat la 8 ani de închisoare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Profesorul român stabilit în China va fi transferat de autoritățile chineze în România pentru a-și continua pedeapsa în țară. Marius Balo a fost condamnat, în 2016, la 8 ani de închisoare pentru o infracțiune de fraudă contractuală.

Marius Balo s-a stabilit în China în 2010, fiind angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing.

În 2013, acesta a devenit profesor la Universitatea Renmin din Beijing. Un an mai târziu, în 2014, Marius Balo a fost arestat preventiv pentru că ar fi primit 80 de dolari de la un chinez implicat într-o rețea infracțională. Abia după 2 ani, în 2016, profesorul Balo a fost  încarcerat  în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Shanghai.

Autoritățile chineze au aprobat transferarea lui Marius Balo în România, conform anunțului Ministerului Justiției.

Curtea de Apel Cluj a dispus, pe 1 octombrie 2019, recunoașterea și transferarea lui Marius Balo în România, în vederea continuării executării pedepsei de 8 ani închisoare.

“Ministerul Justiției a corespondat cu omologii chinezi pentru obținerea documentației de transfer și a sesizat autoritățile judiciare române în vederea recunoașterii pedepsei aplicate de instanțele chineze”, transmite MJ.

Ministerul Justiției a primit acordul autorităților chineze, iar acum vor putea fi făcute demersurile necesare pentru aducerea în țară a profesorului Balo.

Sursa foto: Politia Romana

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW