Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Autoritățile avertizează populația să nu mai arunce articole sanitare pe stradă sau în toalete: Favorizează dezvoltarea infecțiilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Autoritățile din Timișoara au tras un semnal de alarmă după ce angajații stației de epurare au găsit o mulțime de articole sanitare în conducte. Reprezentanții companiei fac apel la cetățeni să nu mai arunce măștile și mănușile în vasul de toaleta sau pe stradă, pentru că pot contamina mediul înconjurător.

Angajații stației de epurare din Timișoara adună zilnic zeci de măști și mănuși aruncate în toalete de timișoreni.

„În afară de deșeurile obișnuite prezente în stația de epurare și în rețeaua de canalizare, au apărut și aceste măști și mănuși care sunt atât de des folosite în această perioadă. Facem un apel pe această cale către toți cetățenii, să se gândească înainte să arunce astfel de deșeuri în sistemul de canalizare”, spune Cristina Borca, purtător de cuvânt al companiei de apă din Timișoara, potrivit Digi24.ro.

În ultimele zile, de când în Timișoara a devenit obligatorie purtarea măștii în mijloacele de transport în comun și la cumpărături, în jurul magazinelor au apărut primele măști aruncate pe jos, gest care ar putea infecta o mulțime de oameni.

 „Orice deșeu din acesta aruncat în toaletă înfundă toaleta, ceea ce creează un disconfort major și această lipsă de curățenie, de salubrizare, favorizează dezvoltarea infecțiilor. Deci trebuie să fim foarte precauți cu igiena noastră, igiena colectivă”, consideră Virgil Musta, specialist în boli infecțioase.

Medicii sfătuiește populația ca atunci când aruncă măștile să folosească o pungă de plastic în care vor introduce materialul sanitar. Ulterior, să sigileze punga cât de bine se poate și abia apoi să o arunce la tomberon.

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW