Sunday, October 25, 2020
Jurnalism corect


Autoritățile avertizează că în Vaslui se va depăși capacitatea de cazare a județului în câteva zile/ Prefect: Lucrurile vor deveni complicate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: , ,

Autoritățile din județul Vaslui avertizează că locurile pentru carantinarea persoanelor care se întorc din străinătate sunt insuficiente.

Prefectul județului, Mircea Gologan, susține că cea mai dificilă situația cu care s-a confruntat a avut loc, sâmbătă, când zeci de persoane venite din afara țării au stat mai multe ore pe Stadionul Municipal Vaslui, deoarece nu existau spații în care să fie cazate.

„A fost un moment delicat, facem eforturi pentru găsirea de soluţii şi sperăm să nu mai avem astfel de situaţii. Dacă cetăţenii continuă să vină în acelaşi ritm, lucrurile vor deveni complicate. Ieri (sâmbătă – n.r.) au venit 100 de oameni, cu o zi înainte am carantinat 67 de persoane; depăşim capacitatea de cazare a judeţului în câteva zile”, a declarat, duminică, prefectul judeţului Vaslui.

Într-un final, autoritățile au reușit să cazeze toți cetățenii veniți în ultimele zile, iar în acest moment sunt ocupate spațiile disponibile din municipiile Vaslui și Bârlad.

De asemenea, la nivelul județului există hoteluri care nu pot fi utilizate deoarece nu au aviz din partea Direcției de Sănătate Publică pentru a primi persoane care trebuie să stea în carantină.

Conform ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Vaslui sunt 12 persoane cu confirmate cu COVID-19.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW