Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Autoritățile au început testarea națională anti-Covid/ Directorul CNSCBT: Vom ști câți români au trecut prin infecție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 iulie 2020 Etichete: , , ,

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a anunțat că a început testarea națională anti-Covid-19. Procedura a început în județul Ialomița, dar s-au recoltat câteva probe și din București. Potrivit acesteia, testarea ar urma să se încheie la sfârșitul lunii august și este făcută cu cea mai avansată metodă disponibilă în acest moment.

”Toate probele care sosesc sunt însoţite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS. Au început să se facă câteva prelevări în câteva locaţii. Prima este judeţul Ialomiţa şi câteva au fost efectuate şi în Bucureşti. Este un eşantion care este calculat într-un fel anume, dar este şi un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante şi evident cu consimţământul lor. Noi credem că la sfârşitul lunii august o să avem încheiate recoltările şi cea mai mare parte din rezultate la dispoziţie”, a declarat Pistol la Digi24.

Directorul Pistol a precizat că prin această metodă autoritățile vor ști care este proceuntul din populația României care a trecut prin infecție pentru că are anticorpi: „fie că a ştiut sau nu a ştiut că a trecut prin infecţie, vom şti separat pe fiecare grupă de varstă, care este procentul persoanelor care a trecut prin infecţie şi vor şti de asemenea şi pe regiuni, cele 8 regiuni ale României, care este procentul persoanelor care au trecut prin infecţie”.

”Datele vor fi puse la dispoziţia decidenţilor, de aceea derulăm acest studiu ca să sprijine decidenţii pentru măsuri, şi mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni”, a explicat Adriana Pistol.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW