Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Autoritatea Vamală Română: În ultimele 6 luni nu au fost înregistrate importuri de cereale din Ucraina

By news.ro , in Stirile zilei , at 4 decembrie 2023 Etichete: ,

Autoritatea Vamală Română anunţă, luni, că, în ultimele 6 luni, nu au fost înregistrate importuri de cereale din Ucraina.

”Autoritatea Vamală Română precizează că, potrivit datelor deţinute de instituţie, în ultimele 6 luni au fost înregistrate zero operaţiuni vamale de importuri din Ucraina pentru categoriile de produse agricole grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui”, a transmis, luni, Autoritatea Vamală Română.

Instituţia aminteşte că, până la data de 15 septembrie 2023, punerea în liberă circulaţie sau plasarea sub regim de antrepozit vamal, de zonă liberă sau de perfecţionare activă a respectivelor produse a fost interzisă în ţara noastră, potrivit Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2023/1100 al Comisiei din 5 iunie 2023 de introducere a unor măsuri preventive privind anumite produse originare din Ucraina.

”Având în vedere că, începând cu data de 16 septembrie 2023, Comisia Europeană nu a adoptat măsuri similare, a fost necesară luarea de măsuri care să vină în sprijinul fermierilor şi producătorilor locali. Astfel, în România, a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă nr 84/2023 privind instituirea unor măsuri de reglementare a importurilor de produse agricole din Ucraina sau Republica Moldova confom căreia grâul, porumbul, rapiţa şi floarea-soarelui se pot importa numai pe bază de autorizaţie de import, de către operatorii economici cu sediul social şi punctul/punctele de lucru pe teritoriul României, care desfăşoară activităţi în următoarele sectoare economice: fabricarea uleiurilor şi grăsimilor, fabricarea produselor de morărit, fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă şi creşterea animalelor”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit acesteia, deşi ordonanţa a intrat în vigoare la data de 13 octombrie, nici în perioada 16 septembrie – 13 octombrie şi nici de atunci până în prezent nu au fost înregistrate operaţiuni de import pentru produsele agricole originale din Ucraina.

”Facem precizarea că Autoritatea Vamală Română acordă o atenţie sporită traficului de la frontierele cu Ucraina”, a mai transmis Autoritatea Vamală Română.

FOTO: Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW