Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților închide accesul publicului pentru a preveni răspândirea coronavirusului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , , ,

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P) a anunțat, joi, că de la începutul lunii martie își va desfășura activitatea de relații cu publicul doar prin telefon sau prin corespondență poștală, pentru a combate răspândirea coronavirusului.

„Având în vedere necesitatea de a asigura unele măsuri pentru prevenirea și combaterea infecțiilor de natură virală, precum și numărul mare de petenți care se deplasează din întreaga țară la sediul instituției pentru a solicita informații sau a depune documente, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.) a luat decizia ca, începând cu data de 02.03.2020, activitatea de relații cu publicul să se facă doar prin telefon sau corespondență poștală”, anunță instituția.

Astfel, în sprijinul persoanelor care au nevoie de informații, instituția își va modifica programul de audiențe telefonice și, de asemenea, va desemna în mod suplimentar persoane calificate și va aloca mai mult timp pentru această activitate.

„Astfel, de luni până joi, informațiile vor fi oferite telefonic pe toată durata programului de lucru, respectiv de la ora 09:00 la ora 17:00, nu doar de la ora 12:00 la ora 16:00, ca în prezent. Se vor acorda audiențe telefonice și în ziua de vineri, în intervalul orar 09:00 – 14.00.

Pentru ca activitatea de informare să fie eficientă, insistăm ca persoanele să ne contacteze doar la numărul de telefon alocat domeniului de activitate al instituției care corespunde, punctual, nevoii de informare:

• 021-200 94 71 – pentru probleme legate de modul de soluționare a dosarelor constituite în temeiul Legii nr. 10/2001;
• 021-200 94 70 – pentru probleme legate de modul de soluționare a dosarelor constituite în temeiul legilor de fond funciar;
• 021-200 94 60 – pentru probleme legate de emiterea titlurilor de plată și a certificatelor de deținător de puncte;
• 021-200 94 85 – pentru probleme legate de modul de soluționare a dosarelor constituite în temeiul Legii nr. 9/1998 și Legii nr. 290/2003;
• 021-200 94 68 – pentru probleme legate de modul de soluționare a dosarelor constituite de culte religioase și minorități naționale.
Atragem atenția că apelarea unui alt număr de telefon decât cel alocat strict unei problematici nu va conduce la primirea unui răspuns și, pe de altă parte, va bloca accesul altor persoane interesate de domeniul respectiv”, ”, mai anunță instituția.

La sediul A.N.R.P se acordă consiliere unui număr mediu de 750 de persoane, în timp ce alte aproximativ 500 de persoane depun documente la Registratura Generală, aflată în aceeași locație.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW