Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Autocar românesc implicat într-un accident în Bulgaria. 4 persoane și-au pierdut viața / Răniții, transportați cu elicopterele SMURD înapoi în țară UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 august 2022

UPDATE Toate cele cinci persoane de origine română rănite în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală.

„MAE informează că, la acest moment, reprezentanţii misiunii diplomatice române la Sofia acordă asistenţã consularã celorlalţi pasageri români, care nu au suferit vătămări în urma accidentului rutier, în vederea finalizării formalităţilor de audieri cu autorităţile bulgare care anchetează circumstanţele producerii accidentului, urmând ca aceştia să fie preluaţi, împreună cu bagajele lor, şi transportaţi în Romania cu un alt autocar al firmei care a organizat transportul iniţial”, se mai arată în comunicatul de presă al instituţiei.

UPDATE Trei dintre cei cinci românii răniţi în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul Floreasca, potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerulu Sănătăţii, Cătălin Vişean.

„Au fost cinci victime ce au necesitat spitalizare, aceste victime sunt de origine română. Ele au fost aduse în ţară şi încă se mai desfăşoară acest lucru.  Au venit până acum primele trei victime. Nu o să vă pot da foarte multe detalii despre ele pentru că şi-au exprimat dorinţa de a nu li se face public diagnosticul”, a precizat secretarul de stat la Spitalul Floreasca, citat de News.ro.

El a precizat că persoanele rănite sunt stabile şi conştiente.

UPDATE Pacienții răniți sunt așteptați la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca.

„Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti – Floreasca aşteaptă pacienţii români răniţi în accidentul din Bulgaria. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii responsabil cu asistenţa medicală, Cătălin Vişean se află la spital pentru a oferi sprijinul de care este nevoie. Pacientul care se află în stare mai gravă a ajuns la spital şi urmează să sosească şi următorii răniţi. La nivelul Ministerului Sănătăţii s-a constituit o echipă operativă care este gata să acorde suportul necesar victimelor”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

UPDATE Primul rănit din Bulgaria a fost adus în țara cu un elicopter SMURD. Este vorba de o femeie care a suferit mai multe contuzii și fracturi.

Potrivit medicului care a însoțit-o pe femeia rănită, aceasta este conștientă, stabilă și cooperantă.

Elicopterul SMURD trimis de la Craiova mai efectuează un zbor în Bulgaria pentru a aduce un alt rănit.

În țară trebuie să se mai întoarcă și un avion de la Spitalul Floreasca cu un alt rănit din Bulgaria.

Știrea inițială

Un accident rutier grav a avut loc în Bulgaria în noaptea zilei de vineri, 5 august, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România și o mașină cu numere de Olanda, în urma căruia și-au pierdut viața 4 persoane.

Agenția de presă din țara vecină nova.bg relatează că autocarul, condus de un cetăţean turc, a lovit maşina cu pasageri care oprise pe banda de urgenţă şi apoi s-a lovit de un copac.

Trei dintre persoanele care și-au pierdut viața au cetățenie română, a transmis Radu Filip, purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la Digi24.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că un elicopter SMURD și o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca se afla deja în Bulgaria pentru a evalua și planifica preluarea în România a celor răniți.

Alte elicoptere SMURD sunt in drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noștri.

În total, 25 de persoane călătoreau cu autocarul românesc. Cei doi şoferi au fost reţinuţi.

Conform MAE, procesul de identificare a victimelor este încă în desfășurare.

Sursa foto: nova.bg

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *