Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Care sunt condițiile Austriei pentru aderarea României la Schengen

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 10 decembrie 2023 Etichete: , ,

Potrivit Digi24, Ministerul austriac de Interne a comunicat condițiile pe care le impune pentru a accepta includerea României în Spațiul Schengen, cu mențiunea importantă că aceste condiții se referă exclusiv la transportul aerian. Ridicarea controalelor la frontierele terestre este tratată în discuții distincte.

”Dacă sunt îndeplinite, suntem de acord cu Air Schengen”, afirmă Karner Gerhard

Austria a stabilit trei condiții pentru a renunța la controalele desfășurate la frontierele aeriene pentru țara noastră.

1) Consolidarea în continuare a protecției la frontierele externe ale Uniunii Europene. Prezența Frontex (poliția de frontieră a Uniunii Europene – n.r.) la frontiera bulgaro-turcă ar trebui să fie cel puțin triplată.

Totodată, era necesară o majorare „semnificativă” a sprijinului financiar acordat pentru securizarea frontierelor externe ale Bulgariei și României.

2) Controale consolidate la frontierele terestre dintre Bulgaria și România, precum și dintre România și Ungaria.

3) „Asumați-vă responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria” – este a treia condiție formulată de Ministerul austriac de Interne.

„Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, Austria poate fi de acord cu (primirea României în) Air Schengen” (pentru spațiul aerian – n.r.), se mai arată în răspunsul de la Viena.

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, este dispus să aprobe integrarea României în Spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile, cu condiția ca atât România, cât și Bulgaria să accepte migranți din Siria și Afganistan, și să implementeze controale sporite la frontierele dintre Bulgaria și România, precum și între Ungaria și România, conform informațiilor publicate de presa austriacă sâmbătă.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW