Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Aurescu propune sancțiuni pentru încercările de destabilizare din R. Moldova

By Ana Teșcan , in Republica Moldova Stirile zilei , at 20 februarie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat luni, 20 februarie, la Bruxelles, că va propune adoptarea unui regim separat de sancțiuni pentru încercările de destabilizare din Republica Moldova.

„Sugerez reflectare și o analiză legală. Propun să creăm un regim separat de sancțiuni pentru încercările de destabilizare în Republica Moldova”, a transmis șeful diplomației române.

Ministrul de resort a amintit și de Platforma creată de România, Germania și Franța pentru sprijinirea țării vecine, dar și că următoarea întâlnire va avea loc la Chișinău.

„Aș vrea să menționez că anul trecut am creat Platforma de suport pentru Moldova (…) o întâlnire pe această temă va fi organizată de Chișinău”, a mai spus șeful MAE.

Aurescu participă luni, 20 februarie, la reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE).

Context

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a denunțat pregătirea unei lovituri de stat în Republica Moldova, într-un briefing de presă susținut luni, 13 februarie, la Chișinău. Potrivit informațiilor Serviciului de Securitate din țara vecină, diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, ar urma să încerce schimbarea puterii de la Chișinău, prin atac asupra unor edificii ale statului, acțiuni violente și luare de ostatici.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a informat-o anterior pe președinta Maia Sandu despre un document rusesc, depistat de spionajul ucrainean, care arată cum, cine și când va destabiliza situația din țara vecină. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: Formațiunile pro-Kremlin au protestat la Chișinău / Maia Sandu: Este limpede că neutralitatea nu ne poate apăra

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW