Saturday, January 23, 2021
Jurnalism corect


Aurescu, aviz pozitiv pentru un nou mandat la MAE: 111 diplomaţi au fost promovaţi fără respectarea unor criterii minime de transparenţă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 18 februarie 2020 Etichete: , , ,

Bogdan Aurescu a fost audiat, marți, în Parlament, pentru un nou mandat de ministru al Afacerilor Externe și a primit aviz pozitiv de la membrii comisiei de specialitate.

În cadrul audierii, ministrul demis al MAE a declarat că a demarat în cadrul ministerului un proces de reformă al politicii de resurse umane. De asemenea, Aurescu susține că a redus numărul de secretari de stat.

Aurescu susține că la cea mai recentă promovare la nivelul MAE, „111 diplomaţi au fost promovaţi în mod excepţional, fără respectarea unor criterii minime de transparenţă”.

„Reorganizarea MAE a avut în vedere în primul rând promovarea unei noi organigrame a ministerului, care să echilibreze competenţele pe diversele departamente şi care să adapteze activitatea MAE la noile priorităţi şi realităţi pe plan extern. Am propus spre numire secretari de stat profesionişti, cu competenţă recunoscută. (…)Am demarat un proces de reformă al politicii de resurse umane. Necesitatea organizării de concursuri”, a afirmat Bogdan Aurescu.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW