Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Aurescu: A existat „o deschidere foarte mare” din partea lui Antony Blinken pe subiectul vizelor / Va fi demarată o campanie de informare

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 noiembrie 2022

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, că a manifestat „o deschidere foarte mare” pe tema vizelor românilor pentru Statele Unite. 

Șeful diplomației române și secretarul de stat american au purtat discuții în marja reuniunii miniștrilor de Externe ai statelor membre NATO, organizată la București în perioada 28-30 noiembrie.

Vizita oficialului american în România are loc și în contextul aniversării în 2022 a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite ale Americii.

„În ceea ce priveşte vizele şi discuţiile cu domnul secretar de stat Blinken – evident că am abordat acest subiect, este un obiectiv fundamental pentru cetăţenii români şi, în acelaşi timp, este un obiectiv comun pentru România şi pentru Statele Unite. Şi am avut o deschidere foarte mare din partea domnului secretar de stat Blinken”, a declarat Bogdan Aurescu, citat de Agerpres.

În context, ministrul Afacerilor Externe a anunțat demararea unei campanii de informare care să ajute la reducerea ratei de refuz, ultimul criteriu care a rămas de îndeplinit pentru ridicarea vizelor pentru români.

„Am convenit ca, pentru acest ultim criteriu care mai rămâne de îndeplinit, şi anume rata de refuz, care nu ţine însă de eforturile instituţionale, ci ţine de cei care aplică pentru aceste vize, să demarăm cât mai rapid, aşa cum deja am discutat la începutul anului, o campanie de informare cu privire la condiţiile care trebuie îndeplinite de cei care aplică pentru vize, în aşa fel încât să existe mai multă predictibilitate. Atunci când plăteşti acea taxă de 160 de dolari pentru depunerea cererii de viză, să ştii că nu o pierzi, ci că o să obţii viza, pentru că îndeplineşti criteriile pe care le solicită autorităţile americane. Deci, da, am discutat în destul de mare detaliu această chestiune şi sper să avem ceva progrese în perioada următoare”, a mai precizat Bogdan Aurescu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul summitului.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW