Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


AUR și-a anunțat participarea la alegerile parlamentare din Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 5 mai 2021

Alianța pentru Unirea Românilor va participa la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, programate pe 11 iulie, a anunțat George Simion, copreședinte al formațiunii. 

„Apelul nostru pentru alegerile din 11 iulie este de a crea o forţă românească şi o singură listă naţională, care să intre în Parlamentul de la Chişinău. Pe lângă componenta doamnei preşedinte Maia Sandu, este nevoie şi de o forţă românească şi întindem mâna către toate organizaţiile, persoanele, personalităţile, către toţi românii din Basarabia să se alăture AUR (…). Este o şansă unică de a fi prezenţi pe ambele maluri ale Prutului. În spatele meu, pentru prima oară în istorie, avem şase parlamentari basarabeni în Parlamentul României”, a afirmat George Simion, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Deoarece din punct de vedere legal AUR nu putea participa la alegerile dintr-un alt stat, în Republica Moldova fost înființat un partid cu același nume și aceleași simboluri. Formațiunea este condusă de Vlad Bilețchi, un personaj provenit din societatea civilă și care s-a făcut remarcat în ultimii ani prin organizarea mai multor manifestații în favoarea unirii Republicii Moldova cu România.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com