Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


AUR inițiază un pachet legislativ care ar urma să „protejeze copiii de propaganda sexuală în grădinițe, școli și mass-media” / Asociația Accept: Instigă la ură și distrage atenția de la problemele reale ale României

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 iulie 2021

Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat că inițiază un pachet legislativ care ar urma să protejeze copiii de propaganda sexuală în grădinițe, școli și mass-media.

Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR, într-un comunicat transmis de Alianță.

Reprezentanții AUR inițiază demersurile pentru elaborarea unui pachet legislativ care să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualității și a schimbării de sex.

AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a spus senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Asociația Accept: Nu este surprinzător

Teodora-Ion Rotaru, director executiv al Asociației Accept, ce se ocupă, printre altele, cu apărarea drepturilor comunității LGBT, a explicat, pentru Main News, că propunerea AUR este „menită să instige la ură și să distragă atenția de la problemele reale ale României”.

Nu este surprinzător că un partid cu viziuni de extremă care ignoră drepturile fundamentale ale omului și care atacă în mod constant comunitatea LGBT și drepturile sale să vină cu asemenea propunere legislativă. E regretabil că acest partid aflat în Parlament nu cunoaște jurisprudența CCR, care prin decizia din decembrie 2020 statuează foarte clar că în mediul educațional se poate discuta despre gen, orientare sexuală și identitate de gen și că, mai mult, beneficiarii sistemului de educație, elevii și studenții au dreptul să învețe despre realitatea ființei umane care cuprinde și diverse orientări sexuale, diverse orientări de gen”, a declarat Teodora-Ion Rotaru, pentru Main News.

Aceasta consideră că pachetul de legi anunțat de AUR ar reprezenta o poziționare împotriva drepturilor omului din România, în special împotriva drepturilor femeilor care au nevoie de educație sexuală de la o vârstă foarte fragedă.

Nicio persoană care consideră că protejează minorii și care luptă pentru protecția minorilor nu ar cere ca ei să aibă accesul îngrădit la informație sau la cunoștințe”, a menționat reprezentantul Asociației Accept.

Context

Demersul AUR vine pe fondul referendumului anunțat de premierul Ungariei, Viktor Orban. Acesta anunța, la finalul săptămânii trecute, că va chema cetățenii la urne pentru a decide asupra legii anti-LGBT, relatează Euronews.

Legea, numită oficial Legea protecției copilului, a incriminat reprezentările homosexualității și a problemelor cu care se confruntă comunitatea transgender în programa școală, dar și în emisiunile TV adresate minorilor, echivalând homosexualitatea cu pedofilia.

Uniunea Europeană a criticat vehement inițiativa Guvernului de la Budapesta, arătând că este discriminatorie la adresa membrilor comunității LGBT, și a dat Ungaria în judecată.

În plus, AUR a criticat vehement introducerea unei ore de educație sexuală în școli, proiect legislativ ce a fost retrimis în Parlament de președintele Klaus Iohannis.

Educația sexuală în școală nu se poate face altfel decât cuprinzând toată informația corectă din punct de vedere științific care vorbește despre diversitatea ființei umane, despre orientări sexuale, homosexuale, bisexuale, șamd, dar și despre orientări de gen care pot fi transgender sau cisgender”, a explicat reprezentantul Asociației Accept.

Premierul Florin Cîțu anunța, la finalul lunii iunie, că a convenit cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, să introducă o nouă disciplină școlară – Educație pentru Viață, ce ar urma să conțină noțiuni de educație sexuală.

Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. Ministrul Educației cred că o va anunța zilele următoare, deczia este luată”, a spus Cîțu, pe 23 iunie, la TVR 1.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW