Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


AUR, după ce George Simion a devenit subiect de investigație în presa ucraineană: Au declanșat ofensiva împotriva unioniștilor români

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reacționat joi, 8 aprilie, în urma unui articol publicat de cotidianul ucrainean Obozrevatel, în care președintele partidului, George Simion, e acuzat de legături cu serviciile de informații din Federația Rusă. „Rakeții serviciului de spionaj ucrainean au declanșat ofensiva împotriva unioniștilor români”, a transmis partidul. 

Jurnaliștii ucraineni au preluat declarațiile lui Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova în perioada 2015-2016, care acuză că George Simion ar fi avut o întâlnire în anul 2011 cu rezidentul serviciului de informații al Federației Ruse (FSB). Detalii aici.

„Adversarii tradiționali ai intereselor României și Republicii Moldova au declanșat o ofensivă susținută împotriva celui mai cunoscut politician unionist din țara noastră.

Ucraina are un istoric bogat de acțiuni îndreptate împotriva comunităților românești, atât cele aflate în componența sa – ca urmare a pactului Ribbentrop-Molotov, cât și a celor care trăiesc între granițele statului inventat de Stalin – Republica Moldova (…)

Astfel, dorința de unire cu Țara a teritoriilor răpite în mod barbar de Armata Roșie ar trebui să rămână doar un vis îndepărtat. La fel și aspirațiile la recunoașterea drepturilor și a demnității de cetățeni egali ale românilor care trăiesc între granițele actuale ale Ucrainei.

Atunci când cheamă în ajutor lumea întreagă pentru a-și apăra țara de agresiunea Rusiei, președintele Zelenski e conștient că e beneficiarul și girantul acelorași rapturi, agresiuni și nedreptăți istorice care au răpit României Mari regiuni întregi aflate azi în componența Ucrainei?, reclamă partidul.

George Simion și Diana Șoșoacă (ex-AUR) au susținut de mai multe ori în spațiul public ipoteza potrivit căreia Ucraina a anexat teritoriu din România în mod necuvenit.

CITEȘTE ȘI: Ucraina impune sancțiuni contra Dianei Șoșoacă: Reprezintă o amenințare la adresa securității naționale

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW