Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


AUR critică vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani: O măsură fără fundament ştiinţific

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 iunie 2021

Chiar dacă vaccinarea reprezintă un proces voluntar, reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor critică decizia autoritățile române de a declanșa campania pentru imunizare și pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după ce Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul Pfizer în vederea utilizării pentru această categorie. 

„AUR consideră nejustificată urgenţa cu care Guvernul României a hotărât demararea campaniei de vaccinare în rândul copiilor, la doar câteva ore după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. (…) AUR cere Guvernului să reconsidere decizia cu privire la campania de vaccinare a minorilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, o măsură fără fundament ştiinţific, care încalcă flagrant principiile morale ale politicilor publice consacrate interesului suveran al copilului”, susţin reprezentanții AUR.

Pe 28 mai, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului BioNTech Pfizer și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă, însă este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW