Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


AUR amenință cu suspendarea președintelui Klaus Iohannis / Cum se poziționează PSD și USR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2021

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va iniția procedurile de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis în cazul în care consultările de săptămâna viitoare se vor finaliza fără o propunere de prim-ministru, iar mandatul de interimar al lui Florin Cîțu va fi prelungit, a anunțat miercuri, 6 octombrie, liderul partidului, George Simion.

În momentul în care Klaus Iohannis, săptămâna viitoare, nu desemnează un prim-ministru în urma consultărilor pe care trebuie să le aibă cu partidele, dacă va prelungi interimatul, noi vom acţiona în consecinţă. (…) Dacă intenţionează să amâne Guvernul acesta interimar, să prelungească domnia domnului Cîţu, care a fost demis de Parlament, vom iniţia procedurile de suspendare”, a declarat George Simion, la Parlament, citat de Agerpres.

Simion susține că, potrivit Constituției, suspendarea președintelui poate fi inițiată de cel puțin o treime dintre parlamentari, doar că AUR ocupă doar 10% din locurile disponibile în Parlament.

Vom folosi toate metodele de presiune publică pe care le avem, online, offline, semnături, mitinguri. Săptămâna viitoare, în momentul în care vom vedea care este răspunsul lui Klaus Iohannis, îl avertizăm, nu este stăpânul nostru, suntem trimişi aici, în Parlament, de un număr important de români”, a precizat co-președintele AUR.

PSD și USR nu iau în calcul suspendarea președintelui

Marcel Ciolacu a declarat marți seară că nu ia în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis, întrucât nu ar reprezenta o prioritate pentru România, în contextul în care Parlamentul nu are o majoritate stabilă.

Anca Dragu a precizat la rândul ei că USR nu își dorește suspendarea președintelui, ci refacerea coaliției de la guvernare, alături de PNL, dar fără Florin Cîțu premier, și UDMR.

Klaus Iohannis s-a referit miercuri la intenția AUR de a demara procedura de suspendare din funcție a președintelui.

Alții au țopăit (n.r. AUR), strigând că vor să suspende președintele. Nu văd ce ar putea rezolva suspendarea, dar a creat circ și despre asta este vorba. Vor doar circ”, a spus Klaus Iohannis.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 53302 more Info on that Topic: mainnews.ro/aur-ameninta-cu-suspendarea-presedintelui-klaus-iohannis-cum-se-pozitioneaza-psd-si-usr/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *