Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


Augustin Zegrean, despre abrogarea recursului compensatoriu: Ar genera o moțiune de cenzură

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 2 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, susține că în cazul în care Guvernul Orban își asumă răspunderea printr-o ordonanță de urgență pe abrogarea recursului compensatoriu, în Parlament ar putea fi depusă o moțiune de cenzură, pentru că referendumul pe justiție prevede că nu mai pot fi date OUG-uri în domeniul justiției.

„A fost un referendum pe justiție care spune  să nu mai fie date ordonanțe de urgență în domeniu justiției.

Asumarea pe abrogarea recursului compensatoriu e o chestiune serioasă pentru că ar genera o moțiune de cenzură.

Moțiunea de cenzură poate fi depusă și dacă nu își asumă răspunderea Guvernul.

Ar fi normal să  fie adoptat un proiect de lege. Guvernul să adopte un proiect de lege pe care să îl trimit în Parlament. Ar dura adoptarea proiectului cât ar vrea parlamentarii. Pe de altă parte, ar putea să treacă și într-o săptămână. Eu cred că niciun partid nu vrea să abroge această lege”, a spus Augustin Zegrean la Digi24.

Raluca Turcan: Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu

Raluca Turcan a declarat că dacă abrogarea recursului compensatoriu nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament, atunci Guvernul îşi va angaja răspunderea. Vicepremierul mai spune și că PNL își pune mandatul la bătaie pentru apărarea oamenilor cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare

Citeste si:  Guvernul, măsuri pentru decontarea navetei școlare. Executivul anunță abrogarea OUG 114

„Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, pentru Agerpres, Raluca Turcan, care participă la Sibiu la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României

Turcan a mai spus că PSD a scos din închisori aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor.

„Sub pretextul unor condiţii improprii de detenţie, PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor. Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi brăţări electronice, personal de probaţiune sau chiar construcţia unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen nu este o soluţie”, a arătat vicepremierul Raluca Turcan.

De asemenea, Turcan a mai afirmat că Guvernul își va mai asuma răspunderea și pentru prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW