Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Aurelian Bădulescu, audiat de procurorii DIICOT: Voi face justiție publică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , ,

Viceprimarul Capitalei a fost audiat în calitate de martor în dosarul violențelor din 10 august. Aurelian Bădulescu spune că declrația pe care o va da în fața procurorilor DIICOT va lămuri foarte multe lucruri, menționând că va face „justiție publică”. 

„Cu siguranţă discuţia de astăzi va aduce multe noutăţi în acest dosar, iar declaraţia pe care o voi da atunci când va ajunge în instanţă acest dosar va lămuri întru totul cine şi ce şi-a dorit să se întâmple la 10 august. (…) După ce voi da declaraţie în faţa procurorilor o să fac, de fapt, ceea ce a îndemnat şi preşedintele acestei ţări, respectiv o justiţie publică. Adică să cunoască oamenii cine şi ce i-a adus ca ei să sufere, pe de o parte, şi jandarmii să tragă pe altă parte”, a declarat Bădulescu, la sediul parchetului.

Mâine urmează să vină la DIICOT pentru audieri fosta șefă MAI, Carmen Dan. Aceasta a negat în permanență că a ordonat intervenția violentă din Piața Victoriei, de anul trecut.

Șefii jandarmilor, anchetați

După evenimentele din 10 august, când sute de protestatari au reclamat intervenţia brutală a jandarmilor, anchetatorii au pus sub acuzare conducerea Jandarmeriei Române.

Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, actualul şi fostul şef al Jandarmeriei Române, sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu şi la participaţie improprie la purtare abuzivă. Cei doi conduc şi în present instituţia din postura de inspector şef, respective inspector şef adjunct.

De aceleaşi fapte este acuzat şi Mihai Chirica, secretar de stat în MAI.

Laurenţiu Cazan, şef al Jandarmeriei Capitalei la data faptelor, este acuzat de participaţie improprie la purtare abuzivă şi abuz în serviciu. În alte cauze, mai mulţi protestatari sunt acuzaţi de ultraj.

 

sursa foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea 

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW