Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Au fost semnate primele contracte de finanțare prin programul Anghel Saligny

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 26 august 2022

Vineri, 26 august, au fost semnate primele contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la evenimentul de semnare, că aceste este cel mai amplu program, atât ca obiective, cât și ca valoare.

„Este un program de peste 10 miliarde de euro, prin care Guvernul, împreună cu autoritățile locale, și-a propus să modernizeze căile de comunicații, să dezvolte rețelele de apă și canal la nivelul tuturor autorităților locale și, bineînțeles, să extindem rețeaua de gaze. Practic, acest program se completează cu alte două programe; vorbim de Programul Național de Dezvoltare Locală și Programul Național de Construcții de Interes Public și Social, care include și construcția de unități de învățământ, de spitale, de asemenea, o serie întreagă de alte obiective de infrastructură care sunt destinate autorităților locale și pe care autoritățile locale trebuie neapărat să le pună în practică. Toate aceste obiective trebuie să fie coordonate atât la nivelul județelor, cât și între județe și administrația centrală”, a declarat șeful Guvernului.

El a menționat că cele trei programe sunt destinate tuturor autorităților locale, indiferent de culoarea politică.

„Dorim ca repartiția fondurilor și demararea lucrărilor să se facă în mod echilibrat, la nivelul întregii țări”, a subliniat liderul PNL.

El a îndemnat, totodată, autoritățile locale să se coordoneze foarte bine cu Ministerul Dezvoltării și să facă tot ceea ce este necesar, astfel încât să îndeplinească criteriile care sunt solicitate prin tot ceea ce instituția a pus deja în transparență.

„Astăzi avem reprezentanții a nouă autorități locale. Este doar începutul întregului ansamblul de proiecte, care, până în acest moment, a ajuns la cifra de 3.700 – dacă nu mă înșel – și este nevoie ca, așa cum spuneam, această coordonare să fie cât se poate de bine realizată, pentru că intrăm într-o perioadă în care nu putem să ne permitem să pierdem timp pentru că, dincolo de programele naționale, sunt programele pe fonduri europene care, de asemenea, au o dinamică și sunt încadrate într-o perioadă de timp limitată și trebuie să fie duse la bun sfârșit, altfel, pierdem finanțarea europeană.

Ca atare, felicitându-i pe reprezentanții celor nouă autorități locale, îmi exprim speranța că ceilalți vor vedea şi vor conștientiza că există deja un început și există deja toate condițiile realizate pentru ca fiecare dintre ei să îşi focalizeze atenția pe a îndeplini condițiile, pentru a îndeplini criteriile, astfel încât să putem să desfășurăm asemenea activități în perioada imediat următoare. Comunitățile așteaptă, noi așteptăm să putem să ne îndeplinim obiectivele stabilite prin Programul de guvernare”, a mai declarat Ciucă.

Foto: Guvernul României

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW