Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Au fost semnat contractele pentru DN 73C, legătura municipiilor Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni, 4 aprilie, că astăzi au fost semnate „primele două contracte importante” pentru reabilitarea și modernizarea DN 73C – Curtea de Argeș și Municipiul Râmnicu Vâlcea. Acest sector de drum este legătura municipiilor Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești.

„Acest sector de drum (format din două loturi) este cunoscut și ca Secțiunea 6 Sibiu-Pitești deoarece va asigura legătura rutieră directă a municipiilor Curtea de Argeș și Râmnicu Vâlcea cu Autostrada Sibiu – Pitești.

Primul contract semnat astăzi vizează elaborarea Documentației de Avizare a lucrărilor pentru DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni (Lot 1).

Al doilea contract are ca obiect elaborarea unui Studiu de Fezabilitate pentru modernizarea DN 73C între Tigveni și Municipiul Râmnicu Vâlcea (Lot 2)”, potrivit unei postări de pe Facebook a ministrului Sorin Grindeanu.

Conform sursei citate, antreprenorul român are acum la dispoziție 11 luni pentru finalizarea contractului pentru Lotul 1 și 14 luni pentru finalizarea obligațiilor contractuale pentru Lotul 2.

Valoarea contractelor (finanțate din fonduri europene) este de:
– 1,88 milioane lei (fără TVA) pentru primul Lot;
– 3,68 milioane lei (fără TVA) pentru al doilea Lot.

DN 73C

Primul segment, în lungime de 11 km, se întinde de la Curtea de Argeș la Tigveni. Aici sunt în plan lucrări de refacere a structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranță rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor și consolidări punctuale ale drumului.

Al doilea segment, de la Tigveni la Râmnicu Vâlcea, presupune lucrări de modernizare pentru 13 km din DN 73C și construirea unui drum nou, de 3 km, care va face legătura între A1 și drumul național.

Pentru drumul nou și pentru cel modernizat, lățimea platformei va fi de 10 m, astfel:
– câte 3,5 m pentru fiecare bandă de circulație,
– câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două benzi de încadrare,
– câte 0,75 m pentru fiecare dintre cele două acostamente.

Durata contractului este de 11 luni pentru Lotul 1 si 14 luni pentru Lotul 2, de la data semnării ordinului de începere.

Foto: Facebook/ Sorin Grindeanu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW