Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Au fost deschise două dosare penale în urma prăbușirii podului de la Luţca

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 9 iunie 2022

Procurorii au deschis joi, 9 iunie, două dosare penale după prăbușirea podului de la Luţca. În urma incidentului, un șofer de 56 de ani a fost rănit. Unul dintre dosare vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt – abuzul în serviciu, potrivit News.ro. Ambele dosare au fost deschise in rem, adică cu privire la fapte, nu la persoane.

În dosarul deschis pentru abuz în serviciu, anchetatorii urmează să stabilească modul în care a fost reabilitat podul respectiv.

Un pod rutier peste râul Siret s-a prăbușit joi, 9 iunie, în județul Neamț, între localităţile Sagna şi Luţca. În momentul prăbușirii, două vehicule se aflau pe pod. Construcția a fost inaugurată cu doar câteva luni, în luna noiembrie 2021.

„Prin apel la 112, am fost înștiințați despre faptul că s-a prăbușit o parte din podul de peste râul Siret, ce face legătura între localitățile Sagna și Luțca. Un autocamion și o autoutilitară se aflau pe pod”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, locotenentul Irina Popa.

În urma incidentului, un bărbat de 56 de ani a fost rănit, cele două vehicule fiind prinse sub dărâmături.

„În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanții la trafic. Acesta a fost preluat de către echipajele medicale sosite la locul evenimentului, ulterior fiind preluat de echipajul SMURD TIM pentru a fi transportat la CPU Roman”, mai transmis ISU.

Acum, autoritățile pasează responsabilitatea de la una la alta, în condițiile în care acest pod rutier se află în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ.

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a pasat responsabilitatea către constructorul care l-a reabilitat în urmă cu câteva luni, o firmă controlată de finul său, Ginel Vlăsie, invocând faptul că recepția finală a lucrărilor nu fusese încă făcută.

Într-adevăr, potrivit Ministerului Dezvoltării, lucrările la podul de la Luțca nu era încă finalizate, în condițiile în care nu aveau recepția finală, însă din punct de vedere legal aceasta nu este o condiție pentru punerea în folosință.

CNAIR s-a grăbit, de asemenea, să precizeze într-un comunicat de presă că podul peste râul Siret care face legătura între localităţile Sagna şi Luţca din judeţul Neamţ se află în administrarea Consiliului Judeţean Neamţ.

Totodată, instituţia a arătat că acest pod a fost construit, reabilitat şi consolidat sub autoritatea CJ Neamţ şi nu a fost niciodată în administrarea CNAIR.

Foto: Inquam Photos / Ionut Corfu

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 48724 more Info to that Topic: mainnews.ro/au-fost-deschise-doua-dosare-penale-in-urma-prabusirii-podului-de-la-lutca/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 62279 additional Information to that Topic: mainnews.ro/au-fost-deschise-doua-dosare-penale-in-urma-prabusirii-podului-de-la-lutca/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *