Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Au fost accesate două treimi din fondurile disponibile prin PNRR pentru reabilitarea clădirilor

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 aprilie 2022

Au fost accesate două treimi din fondurile disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru reabilitarea clădirilor, a anunțat marți, 19 aprilie, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

În total, au fost depuse peste 1.000 de cereri pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.

„Din bugetul total de peste 2,8 miliarde de euro mai sunt disponibili doar 974 milioane, două treimi din fonduri fiind accesate deja”, a precizat ministrul.

Conform sursei citate, au fost accesate aproape în totalitate fondurile disponibile pentru județele Argeș, Bihor, Botoșani, Cluj, Galați, Maramureș și Satu-Mare.

Ministrul a amintit că pentru renovarea energetică a clădirilor publice și a clădirilor rezidențiale multifamiliale, autoritățile publice locale mai pot depune cereri de finanțare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas.

„După cum este cunoscut, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanțare din PNRR”, se mai arată în comunicat.

Cererile de finanțare pot fi depuse doar online, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR. Numărul cererilor primite și fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, AICI.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW