Sunday, May 9, 2021
Jurnalism corect


Attila Korodi: Dacă Guvernul Orban dă OUG pentru alegeri locale în două tururi, UDMR ar susține o moțiune de cenzură

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, a precizat că dacă Guvernul Orban va adopta  o ordonanță de urgență pentru introducerea alegerilor locale în două tururi, atunci partidul din care face parte va susține o moțiune de cenzură împotriva Executivului.

„Noi nu excludem ca Parlamentul să dezbată astfel de speţă, dar o asumare a răspunderii şi o ordonanţă de urgenţă, atunci când îţi asumi un acord politic, când o faci nu este normală şi nu este binevenită. Pe de altă parte, dacă va fi o asumare de răspundere, atunci democraţia spune foarte clar şi sistemul parlamentar, la o asumare de răspundere răspunsul e o moţiune de cenzură”, a declarat Attila Korodi, vineri, la Antena 3.

Întrebat dacă UDMR ar susține o moțiune de cenzură și dacă Executivul își va asuma răspunderea pentru desființarea SIIJ, deputatul a spus că nu au existat discuții în acest sens.

„Nu au fost discuţii în cadrul grupului, dar pentru că noi avem un acord scris pe această temă e cumva şi normal ca reacţia noastră să fie fermă şi echivocă când vorbim de modificarea sistemului alegerilor înainte de un an de zile. Este neconstituţională o astfel de decizie. Deja avem o decizie a CCR din 2012 pe această speţă. De aceea vom utiliza toate instrumentele democratice ca să blocăm, pentru că nu este normal să decizi neconstituţional numai de dragul deciziilor. Dar acesta nu e un avertisment. Este o reacţie la o situaţie care probabil nu se va întâmpla. Şi probabil nu se va întâmpla, pentru că indiferent de discuţiile pe care le văd în spaţiul public nu cred că PNL va face un pas împotriva unor angajamente scrise”, a explicat Korodi.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW