Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Atenționare MAE: Risc ridicat de incendii de vegetație în Grecia/ Zonele vizate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia că există un risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5) pentru data de 23 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate și a intensificărilor de vânt.

Zonele vizate sunt: Grecia Centrală, Insula Evia, Insula Lesvos, Insula Chios, insula Samos, Lakonia, Arkadia, Argolida, Korinthia, Achaia, Ilia.

Grecia se confruntă cu mai multe probleme în ultima perioadă. Duminica trecută, sute de români au fost blocați pe insula grecească Samothraki. Feriboturile care făceau legătura cu continentul s-au defectat iar, între timp, pe insulă au izbucnit și incendii de vegetație. În total 1500 de turiști așteaptă ca autoritățile să ia măsuri ca ei să poată părăsi insula.

Turiștii au fost nevoiți să doarmă în mașini, pe jos, în corturi sau în puținele locuri de cazare disponibile de pe insulă. Ei se plâng că autoritățile nu comunică suficient cu ei și atunci când o fac dau informații contradictorii.

Românii au reșit să părăsească insula Samothraki după aproape o săptămână.

Potrivit ministerului Afacerilor Externe, „aproximativ 230 cetățeni români și 53 de autovehicule au fost transferate în cursul zilelor de 14 și 15 august de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli”.

sursa foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 8128 more Information on that Topic: mainnews.ro/atentionare-mae-risc-ridicat-de-incendii-de-vegetatie-in-grecia-zonele-vizate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *