Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Atenționare MAE – Germania: Menţinerea perturbărilor în transportul aerian, rutier şi feroviar, în Landul Bavaria, din cauza ninsorilor

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 5 decembrie 2023 Etichete: , , ,

Cetățenii români care călătoresc în sau prin Germania, în Landul Bavaria, sunt informați de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) că există încă probleme semnificative în transportul aerian, rutier și feroviar. Aceste perturbări sunt cauzate de ninsori abundente și temperaturi negative, iar situația este complicată și de formarea poleiului, generând noi dificultăți, potrivit news.ro.

”Pe aeroportul din München numeroase curse au fost anulate sau amânate, fiind de aşteptat ca perturbările să continue pănă la data de 7 decembrie 2023. Există situaţii în care pasagerii rămân blocaţi în aerogară, din cauza amânării sau anulării scuccesive a zborurilor de legătură. Se înregistrează dificultăţi şi în ceea ce priveşte gestionarea logistică a bagajelor”, a transmis, marţi seară, MAE, într-un comunicat de presă.

Conform informațiilor prezentate în document, se menține un impact semnificativ asupra circulației trenurilor, cu numeroase întârzieri și anulări de curse.

”Zona metropolitană München este încă «accesibilă într-o măsură foarte limitată», cu doar câteva trenuri de lungă distanţă către şi dinspre München, motiv pentru care Deutsche Bahn recomandă evitarea unor astfel de călătorii. De asemenea, mijloacele de transport urban de suprafaţă din capitala de land sunt încă limitate, cu cea mai mare parte a tramvaielor blocate în depouri. Liniile de autobuz pot fi folosite doar pe anumite secţiuni sau la o frecvenţă mult redusă”, a mai transmis MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular al României la München: +49 89 553307 sau +49 89 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă: +491602087789.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://munchen.mae.rohttps://meteoalarm.orghttps://www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

FOTO: Simion Tataru

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW