Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Atacuri cibernetice asupra Ministerului Apărării și a două bănci din Ucraina 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 februarie 2022

Site-urile oficiale ale Ministerului Apărării și ale Forțelor Armate ale Ucrainei nu funcționează din cauza unor atacuri cibernetice, informează UNIAN.

Centrul de Securitate Informațională din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare a anunțat un atac cibernetic de tip DDoS la scară largă asupra site-urilor web ale Ministerului Apărării, al Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și asupra aplicațiilor Privatbank și Oschadbank.

Reprezentanții Centrului de Securitate Informațională arată cu degetul spre Federația Rusă pentru aceste atacuri.

„Este posibil ca agresorul să fi recurs la tactica unor trucuri mărunte, pentru că, în mare, planurile sale agresive nu funcționează”, se arată în comunicatul Centrului.

Conform sursei citate, la mijlocul lunii ianuarie, cel mai mare atac cibernetic  din ultimii patru ani a fost efectuat pe o serie de resurse web ale mai multor instituții ucrainene.

Consiliul Național de Securitate și Apărare, ținând cont de situația de securitate din regiune, a acuzat Rusia că s-ar afla în spatele acțiunilor hackerilor. Washington a făcut aceeași presupunere. Moscova a negat toate acuzaţiile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW