Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Atac cu rachete asupra Kievului. Alerte aeriene în toată Ucraina

By news.ro , in Stirile zilei , at 2 ianuarie 2024

Autorităţile ucrainene au declanşat alertele aeriene pentru întreaga ţară din cauza ameninţării reprezentate de bombardierele ruseşti active, iar rachete ruseşti se îndreptau, marţi dimineaţă, spre Kiev, relatează BFM TV.

„Kiev – rămâneţi în adăposturi. Multe rachete se îndreaptă (spre voi)”, au transmis forţele aeriene ucrainene pe Telegram.

Cu câteva ore mai devreme, armata avertizase că bombardiere strategice ruseşti se află în aer.

„Pericol de rachete în zonele în care este în vigoare alerta aeriană! Ameninţare de lansări de rachete de croazieră de la avioane Tu-95MS. Un total de 16 bombardiere strategice Tu-95MS se află în aer”, anunţaseră Forţele Aeriene pe Telegram.

După decolări raportate în Rusia la Olenia (nord-vest) şi Engels (sud-vest), mai multe avioane Tupolev Tu-95MS se află în spaţiul aerian rusesc, au anunţat oficialii militari ucraineni pe Telegram. De asemenea, patru bombardiere Tu-22M3 au părăsit amplasamentul rusesc de la Ceaikovka, în apropiere de graniţa cu Belarus.

Moscova şi Kievul au înregistrat o escaladare a violenţelor în ultimele zile, cu un atac fără precedent care a făcut 24 de morţi sâmbătă la Belgorod, în Rusia, care a urmat unui atac cu rachete asupra Ucrainei, vineri, calificat drept „masiv” de Kiev, care a ucis aproximativ 40 de persoane.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW