Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Atac cibernetic „sofisticat” asupra Parlamentului European, după ce a declarat Rusia drept stat sponsor al terorismului

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a anunțat că site-ul instituției este supus miercuri, 23 noiembrie, unui atac cibernetic „sofisticat” revendicat de o grupare pro-Kremlin, la scurt timp după ce Federația Rusă a fost declarată drept stat sponsor al terorismului.

Experții noștri IT se luptă pentru a respinge atacul și pentru a ne proteja sistemele(…)Răspunsul meu: Slava Ukraini (n.r. Glorie Ucrainei)”, a scris Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, pe rețelele de socializare.

Jaume Duch, un purtător de cuvânt al instituției, a menționat că este vorba de un atac de tip DDoS.

În cursul zilei de miercuri, instituția a adoptat o rezoluție prin care recunoaște Federația Rusă drept stat care sponsorizează terorismul.

Eurodeputații subliniază că atacurile și atrocitățile deliberate comise de forțele ruse și reprezentanții acestora împotriva civililor din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile și alte încălcări grave ale dreptului internațional și umanitar constituie acte de terorism și crime de război. În lumina acestui fapt, ei recunosc Rusia ca stat care sponsorizează terorismul și <<recurge la mijloace teroriste>>”, se arată într-un comunicat transmis de Parlamentul European.

Numai că Parlamentul European nu poate desemna oficial un stat drept sponsor al terorismului și cere Uniunii Europene și statelor membre să elaboreze un „cadru juridic adecvat și să ia în considerare adăugarea Rusiei pe o astfel de listă”.

Acest lucru ar declanșa o serie de măsuri restrictive semnificative împotriva Moscovei și ar avea implicații restrictive profunde pentru relațiile UE cu Rusia”, mai arată sursa citată.

Rezoluția a fost adoptată cu 494 de voturi „pentru”, 58 „împotrivă” și 44 de abțineri.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW