Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Atac armat la Praga: Mai mulți morți și zeci de răniți într-un schimb de focuri la o universitate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 21 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Un schimb de focuri de armă în apropierea Universității Charles din Praga s-a soldat cu mai mulți morți și zeci de răniți, potrivit poliției cehe. Atacatorul a fost „eliminat”, iar clădirea afectată este în curs de evacuare, relatează BBC.

Personalul universității a fost instruit să rămână pe loc, să se baricadeze și să stingă luminile. Martorii au declarat că au auzit un număr semnificativ de focuri de armă, iar imagini neverificate arată persoane care se agățau de peretele exterior al clădirii universitare. Prim-ministrul Petr Fiala a anulat angajamentele viitoare ca răspuns la „evenimentele tragice”.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Un e-mail trimis personalului de la facultatea de filosofie a Universității Charles, după cum a relatat Reuters, i-a avertizat în legătură cu incidentul de împușcături, instruindu-i să rămână pe loc, să încuie birourile, să baricadeze ușile cu mobilier și să stingă luminile. Autoritățile au închis întreaga piață și mai multe străzi din apropiere în jurul universității.

Universitatea Charles, situată în Centrul Vechi din Praga și la aproximativ 500 de metri de emblematicul Pod Charles, a devenit centrul incidentului, determinând măsuri de securitate sporite în zona populară pentru turiști.

foto: X

Comentarii